Laura Räty Lääkäri, äiti, sosiaali- ja terveysministeri

RAY:n on kohdeltava järjestöjä tasapuolisesti

Demokraatti-lehti uutisoi näyttävästi Näkövammaisten Keskusliiton vähentyneistä Raha-automaattiyhdistyksen avustuksista. Tässä muutama fakta asiaan.

 

Sosiaali- ja terveysministeri tekee päätöksen RAY:n avustusten jakamisesta. Päätös valmistellaan Raha-automaattiyhdistyksessä ja esityksen hyväksyy RAY:n hallitus. Valtiolla asiaa käsitellään sosiaali- ja terveyspoliittisessa ministerivaliokunnassa. Tänä vuonna käsittelykertoja oli kaksi ja kaikkien hallituspuolueiden edustajat osallistuivat käsittelyyn. Lisäksi esitystä käsiteltiin raha-asian valiokunnassa. Kaikki valiokuntakäsittelyt olivat yksimielisiä.

 

Tänä vuonna Raha-automaattiyhdistyksen järjestöavustuksista vähennetään tukea Näkövammaisten keskusliiton käsityötoiminnalle. Erillistä avustusta ei enää myönnetty käsityötoimintaan, koska se on pohjimmiltaan elinkeinotoimintaa, jota RAY ei saa avustusehtojen mukaan tukea. Näkövammaisten järjestötoimintaan myönnettiin kuitenkin kaikkiaan yli 5 miljoonaa euroa avustusta. Näkövammaiset ovatkin yhä yksi suurimmista RAY:n avunsaajista.

 

Tätä vaikeata ratkaisua tuki RAY:n avustustoiminnan valmistelu ja esitys, joka päätettiin RAY:n hallituksessa. Esitystä käsiteltiin kaksi kertaa sosiaali- ja terveyspoliittisessa ministerivaliokunnassa ja yhden kerran valtioneuvoston raha-asiain valiokunnassa. Molemmissa ovat edustettuina kaikki hallituspuolueet. Päätökset olivat yksimieliset. Perustelut olivat selvät.

 

RAY teki kesällä 2014 erityistilintarkastuksen Näkövammaisten keskusliitossa. Tällöin todettiin, että näkövammaisten käsityön tukemiseen myönnetty 774 000 euron avustus oli ylimitoitettu toiminnan tuloksiin nähden. RAY:n on oltava ehdottoman tasapuolinen järjestöjä kohtaan ehdoissaan ja valvottava avustusten käyttöä tarkoituksenmukaisesti.

 

Näkövammaisten Keskusliiton käsityötoiminnan tavoitteena on antaa näkövammaisille mahdollisuus saada toimeentuloa käsityöläisenä.  Kohderyhmänä ovat ammattilaiset, lisäansiota hankkivat eläkkeen saajat, harrastajat ja erityisryhmät. Avustuksen saaja hankkii keskitetysti ja myy näkövammaisille käsityön tekijöille materiaaleja, joista nämä valmistavat lopputuotteet ja myyvät ne edelleen itsenäisesti eteenpäin tai takaisin avustuksen saajalle.

 

RAY on tuonut esille toiminnan kehitystarpeet jo vuoden 2012 seurantakäynnillä. Kehitystarpeita todettiin muun muuassa henkilöstön määrässä, hankintojen kilpailuttamisessa, ostolaskujen käsittelyssä ja kirjapidossa. Avustuksen saajan on kanssa neuvoteltu lukuisia kertoja avustustason laajuudesta ja toiminnan sisällöistä.

 

RAY:n arvion mukaan jäljelle jäisi enää hyvin vähän toimintaa, jos siitä erotettaisiin pois elinkeinotoiminnan osuus. Tällöin erillinen kohdennettu toiminta-avustus ei enää olisi perusteltu ottaen huomioon avustuksen saajan muut avustukset. RAY onkin suositellut, että käsityötoiminnan tuki organisoitaisiin esimerkiksi sosiaaliseksi yritykseksi.

 

Näkövammaisten työllistymisen tukeminen on tärkeää. Yksittäisen käsityöammattiryhmän tuki ei kuitenkaan ole täysin tasapuolista muita näkövammaisia ammattiryhmiä kohtaan. RAY haluaa edistää avustuksilla kaikkien ammattiryhmien työllistymistä.

 

Näkövammaisten keskusliitto voi edelleen käyttää käsityötoiminnan tukemiseen toista avustusta, joka kohdistuu näkövammaisten työllisyyden edistämiseen. Siihen kohdistuu avustusta tälle vuodelle 350 000 euroa. Näkövammaisten keskusliiton saama avustusmäärä on kokonaisuudessaan yhä huomattava, vuodelle 2015 yli 5 miljoonaa euroa.

 

Avustushakemusten käsittely on RAY:ssä monivaiheinen ja tarkka prosessi. Hakemuksen lisäksi valmistelussa perehdytään hakijan edelliseen vuosi-ilmoitukseen ja mahdollisiin tuloksellisuus- ja vaikuttavuusraportteihin.  Jos saatavilla on tuoreita RAY:n tarkastus- tai seurantakertomuksia, otetaan niiden havainnot ja suositukset avustusesityksen pohjaksi. RAY:n hallitus käsittelee esityksiä kolmessa kokouksessa ja pyytää tarvittaessa lisäselvityksiä.  Kaikki vaiheet kirjataan tietojärjestelmään, jotta jälkeenpäin voidaan nähdä avustusesitykseen eri vaiheissa tehdyt muutokset. RAY:n hallituksen päätöksen jälkeen esitys siirtyy Sosiaali- ja terveysministeriöön käsiteltäväksi kuten yllä on jo kuvattu.

 

Sosiaali- ja terveyspoliittisen ministeriryhmän käsittelyjen jälkeen vein RAY:n avustusten jakoesityksen RAY:n esittämässä muodossa hallituksen raha-asiainvaliokunnan käsiteltäväksi. Raha-asiainvaliokunnan käsittelyssä ei avustusten jakoon tehty muutosesityksiä, mutta todettiin lausumassa kyllä, että on tarpeen arvioida, kuinka rahapeliyhtiöiden tuotonjaon läpinäkyvyyttä lisätään. Monopoliin perustuvien kansallisten rahapeliyhtiöiden toiminnan sekä tuotonjaon pitää olla luotettavaa ja läpinäkyvää ja perustua selkeästi määriteltyihin linjauksiin.  Koko tuotonjaon prosessin on kohdeltava yhdenvertaisesti kaikkia hakijoita. Päätösten perustelut on ilmaistava avoimesti ja selkeästi, jotta vältytään väärinymmärryksiltä.

 

Minusta olisi mukavaa, jos voisin jakaa valtion rahaa kaikkiin tärkeisiin tarkoituksiin, mutta maailma ei vaan toimi niin. Ministerikin toimii samojen lakien ja päätösten mukaan kuin muutkin - niin myös RAY:n avustusten jaossa. On tärkeää, että kaikkia järjestöjä kohdellaan samoilla periaatteilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kun nyt kerran tuli puheeksi ja oikein poliitikon esille ottamana!

https://suomimedia.wordpress.com/2014/12/06/yhteis...

Joten voisiko yhteiskunta maksaa minunkin lasteni ajokortit ja vielä mielellään ostaa heille autot ja maksaa vakuutusmaksut ja bensat? Vai onko tämä tasapuolisuutta puolustava puheenvuoro vain vaalikikka, jolla yritetään kalastaa ääniä?

Käyttäjän teemumyllarinen kuva
Teemu Myllärinen

Noh, tämä jos mikä kannattaa lukea http://sakutimonen.com/2015/02/tyhmia-hoynaytetaan/
Ja sitten lähdekritiikki on aina paikallaan, koskee se sitten Demokraatti.fi sivustoa tai muita puoluelehtiä, otsikot kun voi vääntää haluamakseen ;)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Toki otsikot voidaan vääntää miksi tahansa, samoin kuin uutisetkin. Eräs tuttu autokauppias kertoi miten hän tietää tapauksen jossa maahanmuuttajataustainen henkilö oli tullut hyrylässä olevaan autokauppaan ostamaan autoa, hänellä oli ollut sosiaaliviraston 2000 euron maksusitoumus auton ostoon, jotta pääsisi kulkemaan helsingistä järvenpäähän johonkin kursseille.

Tällaiset jutut voidaan aina vääntää taruiksi, aivan kuten sinunkin linkittämässäsi jutussa. Siinäkin Saku Timonen ottaa esille hänen mielestään kömpelösti rajatun lehtileikkeen ja kertoo alla miten juttu on vääristelty ja siitä on jätetty alkuosa pois, muttei tuo missään esille jutun alkuosaa. Tai ainakaan minä en saanut selvää, vaikka kuinka koneellani suurensin jutun tarkastaakseni asian!

Eräs asia millä näistä kaikista huhuista ja muista voitaisiin välttyä, olisi se että maahanmuuton kulut laitettaisiin avoimiksi. Pitäähän suomalaisilla olla selvillä mihin päättäjämme heidän rahojaan käyttävät ja se ettei näitä kuluja ole haluttu avoimesti selvittää, kertoo niissä olevan jotain todella hämärää!

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi Vastaus kommenttiin #4

Ëli kaikki tukien saajien tiedot avoimiksi? Koskien työttömyys- toimeentulo-, jne tukia?

Nämä "tuttuni tietää tapauksen" -tarinat on aina hienoja. Joku kaverin kaverin kaveri jota en edes tunne on siis kertonut. Erittäin uskottavaa faktatietoa siis :D

Esa Niemi

Teemu Myllärinen:
"Noh, tämä jos mikä kannattaa lukea http://sakutimonen.com/2015/02/tyhmia-hoynaytetaan/
Ja sitten lähdekritiikki on aina paikallaan, koskee se sitten Demokraatti.fi sivustoa tai muita puoluelehtiä, otsikot kun voi vääntää haluamakseen ;)"

Jos puhut lähdekritiikistä, niin mainitsemasi linkki tuskin on kovin hyvä esimerkki sellaisesta.

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi Vastaus kommenttiin #12

Miksi? Koska kritisoi sinun mielipidettäsi (oletettavasti) tukevaa tarkoitushakuista blogia?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #14

Tuo Saku Timonen puhui palturia toimeentulotuesta ja myönsi kiinijäätyään lopulta tämän itsekin. Panun kirjoitukset naisista olivat aika hurjaa luettavaa.

Minua saa kritisoida ja pitääkin, ei siinä mitään, mutta jotain rajaa näille jutuille, vaikka heidän oma seurakunta tykkääkin elää disinformaatiosta.

Kommentti johon vastasin oli jo naurettavuuden huippu lähdekritiikin suhteen.

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi Vastaus kommenttiin #15

Mikä kyseisen blogikirjoituksen asiasisällössä siis on virheellistä?
En ole sinun kritisoinnista puhunut, vaan sen alkuperäisen tarkoitushakuisen blogin.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #16

En enää lue tuota blogia kun toimintatapa tuli jo tarpeeksi hyvin ilmi.

Helpompi ehkä lukea tuo ketju ja blogistin vastineet:

http://mikaniikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180736-...

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi Vastaus kommenttiin #17

Eli et kykene esittämään mitään virheitä kyseisestä blogista? Miksi sitten edes siitä mitään puhut?
Jonkun Niikon blogin kommentit eivät liity asiaan mitenkään.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #18

Mikä on ongelmasi? Minähän osoitin lukuisia ongelmia ja väärää todistusta Timosen blogista kun tuo kommentoija peräsi lähdekritiikin perään.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Erinomaisen hyvin kirjoitettu ja perusteltu. Olisi toivottavaa, että demarien puoluelehti ei alentuisi näin halpamaiseen hölmöilyyn.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Nyt on varmaan alkukevään kunniaksi alkamassa viralliset loanheittoviikot.

k k

Kokoomuksen puoluelehden hölmöilyyn verrattuba aika lievää. Llisi helpompi olla sitä mieltä, että tässä on oikeusmurha tapahtunut, elle Räty olisi tässä vastineessaan niin vakaasti ja innokkaasti kannattamassa tätä päätöstä.

Vai yritystoimintaa. Kattia kanssa. Kas kun Räty nyt tänän huomasi, kyllä niitä koreja on tehty näin tuettuna sokeiden toimesta jo ennen kuin Räty on syntynyt!

Jukka Ala-Mutka

"Kuka siis vei sokeilta rahat? Kukaan ei vienyt, mutta Ray päätti olla antamatta lisää rahaa. Kuka sen päätöksen teki? Ray:n hallitus. Sen tekemä avustusesitys meni sellaisenaan läpi. Laura Räty vain vahvisti sen.

Ja nyt: kuka mahtaa olla Ray:n hallituksen puheenjohtaja? Hän on Hanna Tainio, lääkäri ja sdp:n kansanedustaja.

Jos Näkövammaisten keskusliiton avustuksen muutoksesta pitäisi sormella jotain osoittaa, uskollinen demari Hanna Tainio olisi oikea kohde. Oikeasti ei ole. Ray:n avustuspäätökset valmistellaan erittäin huolellisesti. Valvontaorganisaatio on moniportainen. Takavuosien poliittista peliä ei avustusrahoilla enää pelata.

Juhani Aro on kokenut journalisti. Hän on Demokraatin uutispäällikkö. Hän tuskin tekee aloittelijamaisia virheitä. Aro tietää, miten Ray:n avustuksista päätetään. Jos ei tiedä, tieto olisi saatavilla muutamassa minuutissa."

http://www.talouselama.fi/uutiset/sdpn+lehti+valeh...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

(2012)Lastensuojelu on pahassa kriisissä. Sijaishuollon kustannukset ovat nousseet yli 600 miljoonaan euroon, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2004. Suurin piirtein saman verran maksavat niin lukiolaitos, toimeentulotuki kuin poliisitoimikin.

Kansainväliset pääomasijoittajat ovat jo haistaneet lastensuojelussa markkinaraon, eikä se yllätä. Tutkimusprofessori Matti Rimpelä sanoo toiminnan olevan täysin bisneslogiikan mukaista.

– Pörssiyhtiöiden pyörittämä lastensuojelubisnes sen sijaan pyrkii vain voiton maksimointiin. Kansainväliset yhtiöt ovat ostaneet pienempiä lastensuojeluyksiköitä ja levittäytyneet ympäri maata. On eettisesti väärin hyötyä lasten hädästä, Irjala sanoo.

Nuorten ystävät ry tekee työtä lasten hyväksi, mutta hyväntekeväisyyden motiiveja myös kritisoidaan uuskonservatiivisina. Närää on herättänyt esimerkiksi yhdistyksen osallistuminen RAY:n rahoittamaan kuusivuotiseen lastensuojelun edunvalvojahankkeeseen. Nettikeskustelijat kyselevät, onko edunvalvoja lopulta vain biovanhemman sananvapauden tulppa.

Yhdistyksen Muhoksella sijaitseva koulukoti nousi julkisuuteen suljettuaan nuoren tytön betoniputkaan. Nettisivuilla samainen Pohjolakoti mainostaa tarjoavansa sijoitetuille nuorille "kokonaisvaltaista huolenpitoa turvallisten aikuisten tukemina".

Valtionapua
huostaanottomäärän mukaan

Huostaanotto on kallis projekti, jota valtio tukee. Kuntien saamaa valtionapua määrittelevä lastensuojelukerroin perustuu lasten huostaanottojen lukumäärään kunnassa.

Nyt luvut ovat 1,4 miljardia vuodessa,about.Kulttuuri kukoistaa,ja RAY tukee mm.perhehoitoliittoa joka ajaa SIJAISPERHEIDEN JA PERHEKOTIEN ETUJA.Kun muistamme ketkä ovat sos-ja terveydenhoito puolella hääränneet,ja hääräävät,mitä,mitä??

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/06/16/lap...

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Rätyhän on kaveripalkkioministeri. Hänellä ei ole mitään käsitystä tavallisten ihmisten elämästä.

Räty, eroaisit virastasi ja menisit siviiliin häröilemään.
Kyllä sitä rahaa tuntuu olevan RAY:llä kissanristiäisiin jaettavaksi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

RAY:n salat julkisiksi

Ari Korvola
2.1.2013|Päivitetty 9.2.2015
Vuoden vaihteessa antamassaan päätöksessä KHO katsoo, ettei RAY voi kieltäytyä antamasta tietoja ja asiakirjoja johtonsa ja hallituksensa yhteydenpidosta avustusta saaviin järjestöihin. Tämä tarkoittaa, että RAY joutuu nyt antamaan tiedot pyydettäessä mm. lukuisten edustustilojensa käytöstä – henkilöistä, tarjoiluista ja muusta edustamisesta – syntyneet dokumentit sekä johdon matkustamisesta aiheutuneet asiakirjat.

Tähän saakka RAY on tulkinnut julkisuuslakia niin tiukasti, että vain avustusten käsittely, ratkaisu ja valvonta olisi julkista. Tämän nyt hävinneen kannan on aiemmin myös Helsingin hallinto-oikeus hyväksynyt.

RAY:n johto ja hallitus on valittu suurelta osin poliittisin perustein. Tähän saakka on ollut maan tapa, että eri puolueiden poliitikot lähipiireineen ovat hyödyntäneet RAY:n vieraanvaraisuutta. Viimeksi joulukuun alussa ex-valtiosihteeri ja RAY:n nykyinen toimitusjohtaja Velipekka Nummikoski järjesti julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan Kokoomuksen eduskuntaryhmälle pääkonttorilla RAY:n laskuun.

Aiemmin 18 vuotta RAY:n hallitusta johtanut Jukka Vihriälä järjesti vierailleen hulppeita seminaareja RAY:n kelolinnassa Sodankylän Luostolla. RAY on osallistunut myös suoraan poliittiseen toimintaan. Esimerkiksi RAY:n edellinen toimitusjohtaja Sinikka Mönkäre hankki RAY:n laskuun pääsylippuja vaaliseminaareihin. RAY:n johto matkaili ahkerasti tutustumassa ympäri maailmaa erilaisiin kasinoihin.

Viime vuosina rahapelimonopolia ylläpitävä RAY on käyttänyt edustamiseen ja edustustilojensa toimintaan toista miljoonaa euroa vuodessa. Yhteensä markkinointi- ja mainoskulut ovat nousseet kuuteen miljoonaan euroon.

KHO pohti linjaustaan puolitoista vuotta. Asiakirjajulkisuudesta oikeuteen valitti keväällä 2011 Seuran nykyinen toimituspäällikkö Ari Korvola.

Käyttäjän HarriMuttilainen kuva
Harri Muttilainen

RAY leikkasi melkein kaikkia NKL:n avustusluokkia ja kaikkiaan noin 1,5M€. Jos RAY halusi ohjata työllistymistä taapuolisesti kaikissa ammateissa, niin olisikohan ollut asiallisempaa ja inhimillisempää käyttää hieman juutohöylää ja siirtää Sokeva-avustus sinne työllistämisavustukseen.

Nyt NKL:n edellytetään tai toivotaan käyttävän työllistämisrahoja myös tuohon käsityöläistoimintaan, mutta siihen ei myönnetty mitään korotusta.

Milloinkohan RAY on ilmaissut NKL:lle ajatuksensa Sokevan toiminnan uudelleenorganisoinnista? Onko NKL:lle annettu yhtään aikaa selvittää ja reagoida asiaan? Nyt tuollainen "kerralla kaikki pois" -leikkaus aiheuttaa näköjään vain sen, että monien suomalaisten arvostama toiminta loppuu kokonaan.

Olisi mukava lukea myös NKL:n näkemys tuohon RAYn tahtotilaan ja siihen miten se on viestitty NKL:lle!!

Käyttäjän isuksi kuva
Ismo Suksi

80-luvulla silloista SKDL:ää edustanut opetusministeri joutui julkisuuteen, kun saman puolueen nuorisojärjestön avustusta korotettiin. Samalla leikattiin näkövammaisten - kuinkas sattuikaan - ja invalidien nuorisojärjestöjen avustusta. Tässä tapauksessa päätös myös valmisteltiin ministeriössä toisin kuin RAY:n kohdalla. Tuolloin Hesari otsikoi uutisen "Sokeiden ja rampojen rahat kommunisteille". (jos joku muistaa tarinan paremmin niin korjatkaa...)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Katsokaapa huviksenne keitä siellä RAY:n kokoonpanossa istuskelee.RAY avustuksia ei ole annettu kertaakaan es.perheiden etuja ajaville toimijoille.RAY:n tukemat kohteet ovat rouvakerholaisten omaa etua ajavia järjestöjä ja liittoja jne.jne.Ja niitä riittää!!Kuten veikkauksen rahanjakokin,ne jotka tarvitsevat,ovat oikeasti es.lasten harrastuksien etua ajamassa,ei heru.Antaas olla kun on sopiva laji ja sopiva poliitikko,niin jo!

RAY on osa poliittisen vallan ja verkostoituneiden poliitikkojen,päättäjien jne.etujärjestöä.Veikkaus on sama juttu.

Systeemit pyörii sulle,mulle tyyliin,kuten koko suomen maassa kaikki muukin.Siellä ,kuten es.sos-ja terveydenhoidossa,omavalvonta tyyliin,ja oma palkankorotus ja palkkio tyyliin mennään.

Antero Moilanen

Duadaa, miksi se Sokeva-kauppa on sijoitettu IRIKSEEN? Siis siihen itäkeskuksen laitaan, marjaniementielle? On kyllä mahdollisimman huono paikka liiketilalle, koska ei siitä itäväylän yli kulkevaa siltaa kävele juuri kukaan, ja vielä vähemmän kenelläkään on hinkua poiketa viraston näköisessä puljussa ostoksilla..

En edes tiennyt, että se on siellä, enkä ole muutenkaan havainnut Sokevan tuotemerkkiä oikeastaan yhtään missään. On tainnut markkinointi mennä nyt ihan pikkasen pieleen?

Jos olen oikein ymmärtänyt, tämä säästölinja nyt tulee nyt pahimmillaan aiheuttamaan melkoisen määrän mm. syrjäytymistapauksia ja alkoholismia. Se muuten maksaa, kun ihminen syrjäytyy ja/tai alkoholisoituu. Tässä juustoleikkurissa ei kovin isoja pennejä ilmeisestikään säästetä, eli täytyy jo vähän ihmetellä, että mikä järki koko paletissa oikein on.

Tarkennan nyt sen verran, että IIRIS on Näkövammaisten palvelukeskus siellä itäkeskuksessa. Sokevan tehdashan taas sijaitsee (vielä) Vantaan korsossa, ehkä arviolta 700 metrin päässä Korson asemasta, sillee vähän syrjässä myös. Teollisuustilaksi ei ehkä pöllömpi sijainti.

Harri Salonen

Jos avustusrahat eivät riittäneet parempaan sijaintiin? Maksaa se liiketilakin.

Valitettavaa tässä on se, että IIRIKSESSä käyvät ovat suurelta osin näkövammaisia perheineen ja avustajineen. Näin käytännössä siis myydään näkövammaisten töitä heille takaksin ja välikerroksen kulut on lisätty hintaan. Siinä mielessä liiketila on huono.

Suosittelen kaikille Sokevan tuotteiden ostamista, siinä tukee hyvää asiaa ja saa samalla konkreettisen, käytännöllisen muiston antamastaan avusta.

Antero Moilanen

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/85301-sokev...

Vuodelta 2011.

Joo. Voin kuvitella, ettei mitään vuokrata ilmaiseksi. Se kauppa oli joskus jossain ns. fixummassa paikassa, ellen väärin muista. Vai onko sen Korson pajan tuotteet ikäänkuin hajautettu mm. päivittäistavarakauppoihin? En suoraan sanottuna tiedä, kun en muutenkaan ns. etsi kyseisiä tuotteita omistukseeni.

Harri Salonen

"RAY:n avustusten jakamisesta", " RAY:n hallitus", [ja monta kertaa RAY, joka kappaleessa] , "RAY:n avustusten", "RAY:n esittämässä"..

Sitten perään:
"Minusta olisi mukavaa, jos voisin jakaa valtion rahaa kaikkiin tärkeisiin tarkoituksiin, mutta maailma ei vaan toimi niin."

Kumpi tässä niitä rahoja jakaa - sinä vai RAY?

Tässä näyttää kovasti siltä, että laitoit vain nimen RAY:n ehdotukseen alle sen suurempia miettimättä ja nyt vastuuta pakoillen osoittelet sormella takaisin.

Hienoa työtä, onko kivaa olla leimaisin?

Jukka Ala-Mutka

"Kuka siis vei sokeilta rahat? Kukaan ei vienyt, mutta Ray päätti olla antamatta lisää rahaa. Kuka sen päätöksen teki? Ray:n hallitus. Sen tekemä avustusesitys meni sellaisenaan läpi. Laura Räty vain vahvisti sen.

Ja nyt: kuka mahtaa olla Ray:n hallituksen puheenjohtaja? Hän on Hanna Tainio, lääkäri ja sdp:n kansanedustaja.

Jos Näkövammaisten keskusliiton avustuksen muutoksesta pitäisi sormella jotain osoittaa, uskollinen demari Hanna Tainio olisi oikea kohde. Oikeasti ei ole. Ray:n avustuspäätökset valmistellaan erittäin huolellisesti. Valvontaorganisaatio on moniportainen. Takavuosien poliittista peliä ei avustusrahoilla enää pelata.

Juhani Aro on kokenut journalisti. Hän on Demokraatin uutispäällikkö. Hän tuskin tekee aloittelijamaisia virheitä. Aro tietää, miten Ray:n avustuksista päätetään. Jos ei tiedä, tieto olisi saatavilla muutamassa minuutissa."

http://www.talouselama.fi/uutiset/sdpn+lehti+valeh...

Käyttäjän MauriKokkonen kuva
Mauri Kokkonen

Tässä taas siitä tasapuolisuudesta: http://www.mitavittua.fi/2015/01/13/katso-minne-ra...

Noista kohteista tuskin leikattiin senttiäkään? Kaiken leikkaatte köyhimmiltä ja heikoimmassa asemassa olevilta kantasuomalaisilta!

Arto Jaaskelainen

687.000 euroa sai SETA ry, seksuaalivähemmistöjen poliittinen lobbausjärjestö.

Kelpaa tuolla homoutta ja genderismiä markkinoida kaikille, tietysti kauniisti "tasa-arvona".

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat