Laura Räty Lääkäri, äiti, sosiaali- ja terveysministeri

Säilytetäänkö vai uudistetaanko?

Halusin lääkäriksi, koska tahdoin tehdä töitä ihmisten kanssa ja ihmisten puolesta. Juuri samoista syistä melkein 20 vuotta sitten lähdin mukaan politiikkaan. Haluan tehdä työtä, joka vaikuttaa ja jolla on tarkoitus. Työtä, jossa voin auttaa ja palvella ihmisiä. 

 

Suomi ja suomalaiset ovat minulle tuttuja. Olen elämäni aikana nähnyt kuinka erilainen paikka maamme on eri puolilta katsottuna: synnyin Keski-Suomen Äänekoskella, olen asunut Kemissä, nuoruuteni vierähti Hyvinkäällä ja oman perheeni perustin Helsinkiin. Haluan rakentaa Suomea, jossa on hyvä elää, tehdä työtä, yrittää ja johon kannattaa myös ulkomailta sijoittaa. 

 

Poliitikkojen suusta kuulee usein, että haasteemme ovat nyt suurempia kuin koskaan. Se kuulostaa minun korvaani kornilta. Kyllä sota-aika oli varmasti kansakunnallemme merkittävästi vaikeampaa aikaa kuin nykyinen. Siitäkin suomalaiset yhdessä selvisivät. 

 

En missään nimessä halua vähätellä ongelmiemme mittaluokkaa. Tosiasia on, ettei meillä ole varaa kaikkiin niihin etuuksiin, mihin olemme vuosien saatossa tottuneet. Seuraavan hallituksen ja eduskunnan on keksittävä Suomi uudelleen. Tarvitsemme rohkeutta uudistaa ja kyseenalaistaa vanhaa. Kaikkea vanhaa emme voi säilyttää ja saadaksemme jotain uutta, pitää jostain vanhasta luopua. 

 

Olen vuosien varrella huomannut kaksi poliitikon arkkityyppiä: sellaiset poliitikot, jotka ongelmia kohdatessaan kääntävät katseensa menneeseen ja etsivät sieltä ratkaisuja uusiin haasteisiin. He ovat vanhaan tarrautujia. Niitä, jotka ajattelevat uudistusten tarkoittavan uutta sääntelyä sekä menojen lisäyksiä ja joiden tavoitteena on, että mistään vanhasta ei luovuta. 

 

Sitten on olemassa toisenlaisia poliitikkoja, niitä jotka näkevät vaikeissakin tilanteissa uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi suuresti arvostamani Pekka Haavisto ja ystäväni Jan Vapaavuori. He ovat uudistajia, jotka uskaltavat tarttua vaikeisiinkin asioihin, kyseenalaistavat vanhaa ja uskaltavat myös tarvittaessa tehdä epäsuosittuja päätöksiä.

 

Jälkimmäiset ovat valitettavasti huomattavasti ensin mainittuja harvalukuisempia. Haluan uskoa että itse kuulun uudistajien joukkoon.

 

Politiikassa tarvitaan mielipiteiden lisäksi tahtoa ja osaamista saada asioita tapahtumaan. Jos tarraudumme vanhaan ja istumme käsiemme päällä, päädymme katselemaan vierestä kun suomalainen hyvinvointiyhteiskunta pala palalta rapautuu. Sitä minä en halua! Olen valmis tekemään hartiavoimin töitä, jotta Suomi ja suomalaiset menestyvät jatkossakin.

 

Huomisissa vaaleissa ratkaistaan Suomen tulevaisuus. Seuraavat neljä vuotta ovat uusiutumisen aikaa. Äänestämällä uudistajaa säilyttäjän sijaan, voit olla auttamassa että Suomi luetaan tulevaisuudessakin maailman parhaiden maiden joukkoon.

 

Laura Räty

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat