Laura Räty Lääkäri, äiti, sosiaali- ja terveysministeri

Kerjäläisleirit eivät kuulu Helsinkiin

Vihreät ja osa vasemmistosta ovat esittäneet, että kaupungin tulisi järjestää Romanian kerjäläisille asunto Helsingissä. Mikäli asuntoa ei järjesty, niin jonkinlainen leiriytymispaikkakin kelpaisi.

Kerjäläisleirit tai kerjäläiset eivät kuulu Helsinkiin. Me suomalaiset olemme viime vuosikymmenien aikana rakentaneet yhteiskunnan, jossa kenenkään ei tarvitse kerjätä elääkseen. Minusta meidän ei myöskään tarvitse elättää muiden maiden kerjäläisiä. En voi hyväksyä sitä, että Helsinkiin järjestettäisi veronmaksajien rahoilla asuntoja kerjäläisille. Asunto olisi vetovoimatekijä ja pian huomaisimme, että uusia kerjäläisiä tulisi asuntojonoon sadoittain.

Helsingissä nyt majaileville kerjäläisille tarjottiin mahdollisuutta käyttää kaupungin asunnottomien palveluita. He kieltäytyivät majoittumasta asunnottomien keskukseen muun muassa siksi, ettei siellä ollut tarjolla parkkipaikkoja. Helsinkiläiset asunnottomat eivät ole kyselleet parkkipaikkojen perään, eikä sellaisia ole tarjollakaan. Minusta Romanian kerjäläisille pitäisi kelvata sama väliaikaismajoitus samoissa olosuhteissa kuin muillekin asunnottomille. Pysyvää asuntoa ei kaupungin heille tule järjestää.

Suomessa ei ole ollut tapana erotella ihmisiä etnisen taustansa perusteella. Vihreiden ja muutamien kansalaisjärjestöjen vaatimukset leireistä ovat mielestäni hyvin leimaavia. Miten leiriin pääsevät rajattaisiin ja tarvittaisiinko leirejä pian lisää eri kansallisuuksille?

Kerjääminen ja kerjäläisleirit eivät kuulu Helsinkiin. Romaneita on EU:n toimesta autettava heidän kotimaassaan ja Suomen on oltava siinä aktiivinen. Kerjäläisleiri Helsingissä ei ratkaisisi romanien köyhyysongelmaa, mutta loisi meille uusia ongelmia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Dari-anne Suomalainen

Kerjäläiset ovat osoitus siitä, että valtaapitävät ovat epäonnistuneet tehtävissään ja ne pitää vaihtaa.

Risto Koivula

Hoitakoot eurottajapiirit ongelman, kun ovat sen aiheuttaneetkin!

Jouni Hölttä

Kun Helsinki antoi syystalvella matkalipun ja rahaa taskuun näille romaaneille, niin se oli kuin mainos: tänne kannattaa tulla taas keväällä. Moni vanhus joutuu taas putsatuksi tänäkin kesänä. Kiitos siitä viherhyssäreille.

Henry Bjorklid

Kommenttini toisesta blogista:

No ei siinä mitään; tervetuloa mukaan yhdistykseemme. Oikeasti kyseessä on kerjäläisyhdistys "Vanhuksille Vaippoja".

Heti vaalien jälkeen, kunhan saamme poliisilta kerjäämisluvat (rahankeräyslupa), valloitamme ministeriöiden edustat, eduskunnan kaikki sisääntulot, kv. hotelliketjujen hotellien edustat ja alamme kerjäämään "Vanhuksille Vaippoja".

Rahat menevät lyhentämättöminä jne., eli tässä suhteessa olemme parempia kuin SPR ja MLL yhteensä, mutta tehokkaampia kuin romanialaiset.

Tervetuloa jäseneksi!

Henry Björklid

Jukka-Pekka Vasara

Hkin mahtipuolue kokoomuksella on käsissään poliisi, oikeuslaitos sekä kaupungin johto. Tulos: mitään muuta ei ole tapahtunut, paitsi tietenkin se että jopa rahaa maksamalla tätä joukkoa on pyritty saamaan lisää rikastamaan katukuvaa.

Mikäli kerjäläisonhgelma halutaan ratkaista täytyy Hkiin saada muut puolueet kuin kokoomus ja vihreät sitä ratkaisemaan. Tämähän on selvä.

j.olavi heikkinen

""
Mikäli kerjäläisonhgelma halutaan ratkaista täytyy Hkiin saada muut puolueet kuin kokoomus ja vihreät sitä ratkaisemaan. Tämähän on selvä.
""

tämä edellinen väittämä on tyypillinen puolitotuus,- kokoomuksen tilalle päätöksiä tekemään pitää todellakin saada vasemmisto, jolloin romanien ongelmat saadaan ratkaistuiksi.

Jukka-Pekka Vasara

Äänestäminen on haasteellista koska valtapuolueet ovat aivan samanlaisia, siksi pitääkin äänestää marginaalipuolueita tai edes Jussi Halla-ahoa ;)

Tokihan sinäkin myönnät että kokkelit jo näyttivät kykynsä tämänkin asian hoitamiseen.

Käyttäjän lauraraty kuva
Laura Räty

Miten ratkaisisit romanien ongelmat?

Jukka-Pekka Vasara

Miten ratkaisisin? Häiritsevän kerjäämisen kielto järjestyssääntöihin, siviilipukuisia poliiseja kameran kanssa todentamaan häirintää. Sakko ja kun ei maksa niin pidätys -> palautus kotimaahan käymättä välillä kätköpaikalla. Kakarien kansaa kerjääviltä kakarat huostaan ja eri koneella takaisin kotimaahan, jossa luovutus viranomaisille.

Ei muuten tarvisisi montaa kymmentä Kerjäläistä näin prosessoida niin ongelma loppuisi. Mutta näin ei tehdä ja me kaikki tiedämme syyn..

Toimituksen poiminnat