Laura Räty Lääkäri, äiti, sosiaali- ja terveysministeri

Mikä on tärkeää?

Näissä vaaleissa on keskusteltu Euroopasta, talouskriisistä ja kestävyysvajeesta. Ihan hyvä. Ovatko nämä asiat ihmisille todellakin tärkeitä?

Olen tavannut tämän kevään aikana tuhansia ihmisiä. Toki ihmisiä on kiinnostanut Euroopan talouskriisi ja kestävyysvaje, mutta kaikista tärkeimpiä ovat kuitenkin olleet omaan elämään ja arkeen vaikuttavat asiat.

Terveys ja terveyspalveluiden saatavuus huolettaa ihmisiä. Kuka minua tai läheisiäni hoitaa, jos sairastumme? - Oleellinen huoli. Kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle, on hoitajia nykyistä vähemmän ja hoidettavia enemmän. Terveyspalveluita ja vanhusten hoivaa on uudistettava ja palveluiden saatavuus on turvattava kaikille. Ministeri Risikon aloittama työ vanhuspalvelulain säätämiseksi on vietävä loppuun. Lääkäreiden ja hoitajien aikaa pitäisi vapauttaa potilaiden hoitamiseen tietojärjestelmien kanssa taistelun sijaan. 

Terveydenhuollon lisäksi perheiden asiat ovat puhututtaneet. Miksi me pienten lasten vanhemmat teemme pisintä päivää ja eniten töitä? Miten työn ja perheen yhteensovittaminen onnistuu? Suomessa on maailman eniten lastenpsykiatreja, mutta niistä tuntuu olevan jatkuva pula. Mahtaisiko kuitenkin olla niin, että lastenpsykiatrien sijaan lapsemme tarvitsivat enemmän tavallisten aikuisten aikaa?

Helsingissä kampanjoidessa ei paikallispolitiikaltakaan ole voinut välttyä. Kerjäläiset, metropolipolitiikka ja suurkaupunkiin liittyvät sosiaaliset ongelmat puhuttavat. Ihmiset kaipaavat oman kotikaupunkinsa puolustajaa, joka uskaltaa pitää helsinkiläisten asioita esillä.

Mikä sitten on tärkeää? Tämän kevään vaalikenttien perusteella voisin sanoa, että tärkeitä ovat hyvin arkiset, mutta sitäkin suuremmat asiat: terveys, perhe ja Helsinki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

. .

Pahinta kai olisi jos kristus olisi tullut takaisin. Olisi siinä selittämistä.

Pertsa Palkkola

Hänhän tuli jo, ainakin videossa. Ja huonostihan siinä kävi:
http://www.youtube.com/watch?v=YWGaASV5N4s

. .

Kristus. Sorry, unohtuu noi uskonnolliset totuudet koko ajan.

Toimituksen poiminnat