Laura Räty Lääkäri, äiti, sosiaali- ja terveysministeri

Puuroa opiskelijoille

Kaupunginhallituksessa käsitellään sekä isoja että pieniä asioita. Tänään käsittellään sitä, saako ammattikoulussa tarjota opiskelijoille puuroa.

Ammattikoululaiset syövät laiskasti lounaalla salaattia. Rahaa säästyy, kun ruokaa tilataan vain se määrä, mikä syödään. Helsinkiläisen ammattikoulun rehtori on päättänyt, että säästyneellä rahalla opiskelijoille tarjotaan aamulla puuroa. Nyt asia on kaupunginhallituksen käsittelyssä, koska ilmainen aamupuuro on vastoin kaupungin periaatteita ja vaarantaa koululaisten tasavertaisen kohtelun.

Joopa joo. Tasavertaisuus on toki tärkeää, mutta järjen käyttö lienee sallittua. Minusta on hyvä idea käytää ruuasta säästynyt raha nimenomaan ruokaan. Aamupuuron tarjoaminen on erinomainen tapa lisätä opiskelijoiden hyvinvointia, koulunkäyntimotivaatiota ja tarkkaavaisuutta. On hyvä, että rehtori ajattelee opiskelijoidensa hyvinvointia ja on valmis omilla toimillaan sitä parantamaan. Hänet pitäisi palkita arkipäivän innovaatiosta.

Puuro tai sen tarjoaminen ei kaada kaupungin taloutta. Puuron tarjoamisesta päättäminen kuuluu paikallistasolle eli kouluun, eikä kaupunginhallitukselle. Puuropäätöksessä on kyse luottamuksesta. Minä luotan suuren oppilaitoksen rehtoriin, enkä todellakaan halua kyseenalaistaa hänen kykyynsä johtaa kouluaan, saati päättää puurosta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Leipäjonot kannattaa sijoittaa jokaisen suuren oppilaitoksen pihaan, ainakin yliopistojen ja ammattioppilaitosten. Silloin kassinsa saavat ketään häiritsemättä niin oppilaat kuin nälkäpalkkaiset pätkätyöläisopettajatkin.

tapio oksanen

Puuro on käytännössä sokeria (viljan tärkkelystä) ja ei varmasti paranna tarkkaavaisuutta.

Käyttäjän laukoivu kuva
Lauri Topelius

Puurossa on noin 50-60g hiilihydraattia per 100g puuroa. Mikä tahansa syöminen aamulla parantaa tarkkaavaisuutta. Täten Tapio ottaa kotiläksyksi sokerin ja hiilihydraattien eron opettelun. Kansankielellä sokeri, siis tämä perinteinen pöytäsokeri, on sakkaroosia, joka on usein raffinoitua ja hampaille ym. epäedullista (http://fi.wikipedia.org/wiki/Sakkaroosi Wickedpedia avustakoon tässä)

Hiilihydraatit ovat taasen isompi molekyylijoukko kuin sokeri. (http://www.solunetti.fi/fi/solubiologia/sokerit/2/) Näin pääsemme kaurapuuron (esimerkiksi, täysjyväpuurot vielä parempia) ravintosisältöön, jossa pöytäsokeria on vain puuron päällä, jos sitä siihen laittaa. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaurapuuro) Puurot sisältävät runsaasti tärkkelystä, joka ei ole "sokeria", vaan sokeria nimeltä tärkkelys. (http://fi.wikipedia.org/wiki/T%C3%A4rkkelys)

Muista: aamulla hiilaripitoista ravintoa, iltaa kohden lisää proteiinin määrää. Lisäläksynä Tapion tulee vielä selvittää, että mitä energiaravintoainetta hermosto käyttää kataboliassaan? Hermosto on olennainen osa oppimista ja opiskelua.

Käyttäjän lauraraty kuva
Laura Räty

Uskon, että tarkkaavaisuus paranee, jos aamulla on syönyt jotain, eikä ole kiljuva nälkä. Eikö?

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Itse en halua ennen iltapäivää muuta kuin kahvia. Nälkäisenä tekee paremmin töitä kun on ikäänkuin nälkäinen myös vertauskuvallisesti. Täydellä vatsalla on tyytyväinen olotilaansa eikä halua tehdä mitään. Tämä oli sivujuonne ja kaikkia varmasti äärettömän paljon kiinnostava yksityiskohta omasta elämästäni. Ajatus puurotarjoilusta on mitä mainioin. Mielestäni myös korkeakouluissa voisi olla aamiaistarjoilu.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Tapio Oksanen on väärässä väittäessään puuroa sokeriksi.
Siinä on nyt puurot ja vellit totaalisti sekaisin.

Ehkä Oksasella on näyttöä?

Ei kaikki ole kultaa mikä kiiltää eikä kaikki sokeria, jossa on hiilihydraattia.

Antti Heikkilän näytöt voitte Oksanen jättää esittämättä.

Rätyn kanta tässä asiassa osoittaa jos ei muuta niin sen, että Stadin SoTe-johtoon on saatu lämpöistä arjen järkeä, kun siellä aiemmin oli älyä ja tunnistamatonta sekä tiedostamatonta medisiinari-fobiaa ja arroganttia juristeria-filiaa...

Tuula Saskia

Vai niin hyvä Antti L,

tiedän pyytäväni palvelua, jota ujostelen. Mutta jos kerran. Lupaan korvata vastaavassa tilanteessa.

Lukaisepa Töölö-kommenttini terveyskeskusasiasta.

Mitä sanot asiasta?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Katriinalle: Leipäjonot Kalliosta Aleksanterinkadulle tai Espalle.
Lauralle: Aamupuuro kouluihin hyvä aloite.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"koska ilmainen aamupuuro on vastoin kaupungin periaatteita ja vaarantaa koululaisten tasavertaisen kohtelun. "

Ensinnäkään koululaiset eivät ole tasavertaisia. Jos tarkastellaan luokkakokoja ja paljonko kaupunki käyttää yhteen suomenkieliseen ja yhteen ruotsinkieliseen oppilaaseen rahaa niin ollaan kaukana tasa-arvosta.

Toisekseen jos tarkastellaan paljonko kaupunki käyttää urheiluharrastuksiin rahaa niin ollaan kaukana tasa-arvosta.

Kokoomuslainen liikuntatoimenjohtaja maksattaa harrastuksiaan kaupungilla ja jokainen golfklubin jäsen saa subventiota yli 300 euroa vuodessa suorana tukena.

Kun laskee paljonko kaupunki menettää oikeasti vuokratuottoja jos Talin maat olisivat järkevässä asumiskäytössä puhutaan moninkertaisesta summasta.

Lapseni saa tukea 100 euroa vuodessa salibandyharrastukseensa (tarkastin asian liikuntavirastosta).

Toki ymmärrän kaupunginhallitusta ja kokoomuslaista liikuntatoimen johtajaa. Onhan kokoomuslaiset ministerit ja vuorineuvokset nyt vähintään kolme kertaa arvokkaampia ihmisiä kuin tavalliset ihmiset.

Kyselin tästä puoluetovereiltasi karulta kun soitin asiasta entiselle kollegalleni risto rautavalle. Ei vastuasta.

Kysyin asiaa myös kaupunginjohtajalta, koska asiaan liittyy muutakin epäselvyyttä. Kenen rahoilla ja kenen valtuuksilla golfklubin kerhotaloa korjattiin verovaroin?? Pajusella ei ole kanttia vastata, vaikka aluksi lupasi "palata piakkoin asiaan".

Kokoomuslainen kaupunginjohtaja on virkansa puolesta vastuussa sisäisestä tarkastuksesta. Lopetan juttuni heti kun sisäinen tarkastus asian tiimoilta on tehty.

Ihminen on näköjään loputtoman ahne. Onhan se kiva kun verorahoilla saa maksattaa omia harrastuksiaan.

Älä jankuta kokoomuslaisena tasa-arvosta kun Helsingin kokoomuksen käytännön politiikka on jotain aivan muuta.

Käyttäjän terhikoulumies kuva
Terhi Koulumies

Tulin lukemaan kh:n puurjupakasta, mutta pitääkin kommentoida Talin golfia.

Nyt on Marko Liljalla mennyt _puurot ja vellit_ sekaisin.

Talin golf-klubin tukeminen ei todellakaan ole mikään kokoomusjuttu. En tiedä mikä käsittämätön motivaatio siinä on taustalla, ehkä joidenkin -johtajan? -henkilöiden omat henkilökohtaiset kaverisuhteet. Muuta selitystä moiselle en keksi.

Itse olen kokoomuslainen kaupunginvaltuutettu Helsingissä ja haluaisin avata Talin kentän yleiseen käyttöön. Niin haluaisivat kaikki muutkin golf-harrastajat pääkaupunkiseudulla, lukuunottamatta pientä kourallista niitä Talin jäseniä, jotka pääsevät nauttimaan etuoikeudestaan. Nykyjärjestely on kaikkien golfareiden mielestä todella epäoikeudenmukainen.

Olisi koko lajin kannalta haitallista pitää tuollainen hieno maa-alue käytännössä suljettuna valtaosalta harrastajista. Välillä sisäpiirimeininkiä on puolusteltu sillä, että kenttä olisi ruuhkainen - ei todellakaan pidä paikkaansa. Olen kävellyt kentän ohi usein kesäpäivisin ja se ammottaa tyhjyyttään. Itse asiassa niin alikäytettyä golfkenttää saa hakea koko Suomesta.

Yritin viime vuonna selvittää, voisiko kentän kohtalon ottaa uudelleen käsittelyyn kaupunginvaltuustossa, mutta kuulemma se tilaisuus on suljettu todella pitkäksi aikaa tästä eteenpäin. (Jos tuo ei pidä paikkaansa vaan tiedätte jonkin keinon mitä asialle voisi tehdä, niin kertokaa!) Takuuvarmana valtuustosta löytyisi enemmistö kentän avaamista vastaan, jos asian vain saisi käsittelyyn jotenkin.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"(Jos tuo ei pidä paikkaansa vaan tiedätte jonkin keinon mitä asialle voisi tehdä, niin kertokaa!)"

Valloittaa se kenttä yleiseen käyttöön lupia kyselemättä? :D Omistajuus on uskon asia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lauralle: Olisiko vanhempien velvollisuus ruokkia lapsensa ennen lähettämistä kouluun?
Tähän lisään: Miksi ihminen tekee lapsia joita ei ole varaa ruokkia?

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Öö... tässä puhuttiin kylläkin ammattikoululaisista, ei mistään lapsista. Toiseksi: ei kai kukaan lapsia hankkiessaan voi tietää taloudellista tilannettaan aina siihen päivään saakka että lapset ovat lentäneet pesästä! Ja jos sen tietäminen olisi edellytys lapsien hankinnalle, olisimme tasan sukupuutossa alta aikayksikön. Jotain rajaa idioottimaisuuteen, jooko?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Hyvä päätös. Hyvä me! (tästä sitten jatketaan keskustelua laajemmasta puurotuspolitiikasta, eiks je?)

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Lämpimät onnittelut apulaiskaupunginjohtajaksi valinnan johdosta!

Kauhea nimihirviö muuten tuo "apulaiskaupunginjohtaja". Parempi ja iskevämpi olisi vaikkapa "varapormestari".

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Isommassa mittakaavassa
Minua on syyllistetty ikäni Afrikan sorrosta että olen jotain velkaa.
Korkeintain olen velkaa lappalaisten, alkuperäisten työntämisestä pohjoiseen.
Toivottavasti lapsenlapseni ei ole siihenkään syyllinen.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

MIHIN tämä kommentti nyt muka liittyy?

juri g.

Kokoomus harjoittaa sosialismiaan myös Helsingin kaupungin johdossa. Seuraus: konkurssi.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Mistähän sinäkin hourit? Kyse oli siitä, saako ammattikoulu laittaa rahansa - siis rahat jotka on jo sille koululle annettu - puuroon vai ei. Miten juuri tähän kirjoitukseen näyttää sadelleen toinen toistaan satunnaisempia heittoja, jotka eivät mitenkään liity aiheeseen??

Pekka Manner

Homman kaatoi kateus, oli se niin väärin että amikset ja AMK-jengi sai puuroa ja samaan aikaan porvariperheiden vesat yliopistoissa eivät mitään, eivät edes lasillista valkoviiniä, smör...voi voi

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Terhi Koulumies kirjoitti:

"Nyt on Marko Liljalla mennyt _puurot ja vellit_ sekaisin.

Talin golf-klubin tukeminen ei todellakaan ole mikään kokoomusjuttu. En tiedä mikä käsittämätön motivaatio siinä on taustalla, ehkä joidenkin -johtajan? "

Kun kerran on aloitettu niin jatketaan samalla linjalla, tasa-arvolla ja ihmisten ja viranhakijoiden tasapuolisella kohtelulla.

Viranhakijoiden tasapuolista kohtelua ei ole kokoomus ole haluammassa, koska on demareiden ja vihreiden kanssa läänittänyt virkamiehet valmiiksi sopimuksilla. Kuten blogin kirjoittajakin hyvin tietää kokemuksesta.

Oliko viranhaku OIKEASTI avoin ja tasapuolinen?

Siten liikuntaviraston johtoon päätyi myös kokoomuslainen, talin herraskaisen golfklubin jäsen suhmuroimaan veroeuroja omiin harrastuksiinsa.

Nyt kehtaat väittää että kokoomuksella EI ole mitään tekemistä tämän asian kanssa??

Jos kerran läänitätte virkoja kaiken maailman poliisille niskurojilla niin valvokaa myös niiden tekemisiä.

Mulle tasa-arvo ja tasapuolinen kohtelu on itsestäänselvyys, kokoomuslaisille ei.

Olen sitä mieltä, että nuorten ja lasten liikuntaa on tuettava, ei kokoomuslaisten ministereiden ja vuorineuvosten. Harrastakoot omilla rahoillaan, niin muutkin ihmiset tekevät.

Tässä kohti meidän arvomaailmassa lienee suuri ero.

Pyydä puolutoveriasi pajusta aloittamaan asiasta sisäinen tarkastus. Jokainen euro tulee käydä läpi mitkä on kenttään käytetetty ja selvitettävä kuka teki päätöksen ja oliko riittävästi valtuuksia.

Tule sitten jatkamaan keskustelua tasa-arvosta. Talin golfkenttä on helsinkiläisen politiikan ja kokoomuslaisen (virka)kähminnän ruumillistuma.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Minusta ammattikoululaisille sopisi poliittinen broileri.

Hannu Rytilä

Hyvin aloitit Laura!
Raikasta järjen ääntä.

Jatka samaan malliin!

Hannu Rytilä
yrittäjä
Helsinki

Tuula Saskia

Siirryn nyt tästä varmaankin huipputärkeästä puuro/vellikeskustelusta toiseen aiheeseeen. Esitän korkealle päällikölle Laura Rädylle kysymyksen, joka askarrattaa varmasti useatakin töölöläistä.

Töölön laajassa kaupunginosassa, jonka tarkkaa asukasmäärää en tunne, asuu poikkeuksellisen paljon iäkästä väestöä, jotka tarvitsevat terveyspalveluja ehkä muita kaupunkilaisia enemmän.

Nyt Töölön terveysasema ilmoittaa asemalta löytyvällä pikkulappusella, että se on suljettu 26.6-31.7.2011 eli yli kuukauden.

Kiireellisissä asioissa osoitetaan potilas Viiskulman terveysasemalle eli Punavuoreen.

Mitä tämä tarkoittaa, Laura Räty?

Onko Töölön terveysasema niin turha, että se voidaan noin vain sulkea reiluksi kuukaudeksi? Mikä on menettely muilla suurilla terveysasemilla?

Tämän toimintaan pitää saada hyvä perustelu. "Säästöt" ei riitä, sulkemisperusteet täytyy saada tietää.

Miksi töölöläisiä syrjitään?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olisit ylpeä siitä että Töölöläiset saavat kokea samoja realiteetteja kuin muu Suomi. Oikeesti. Töölö lienee Etelä-Suomen sairaalatiheintä aluetta ja elintasoindeksi taitaa olla korkea! Minusta tuo "miksi töölöläisiä syrjitään" on nolo lause.

Tuula Saskia

Miten niin "nolo" ? Eikö terveyskeskuspalveluja Töölössä saakaan edellyttää samalla tavoin kuin kuka muu kansalainen hyvänsä?

Tiedät varsin hyvin, että vaikka lähellä olisi montakin sairaalaa, niiden ovista ei noin vaan kävellä sisään toteamalla, että asun tässä naapuristossa.

Menehän kokeilemaan. Terveyskeskussysteemi on kokonaan muuta kuin sairaalaverkosto.

Samat realiteetit täällä vallitsevat kuin muuallakin, tosin sillä erotuksella, että odotusajat ja ruuhkat ovat huomattavasti suuremmat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nolo koska Töölöläisiä ei ole syrjitty, lue Kasper Konttisen kommentti, ja koska jos heiltä olisi poistettu joku keskus jota esim Kalliossa pidettäisiin yllä niin olisiko se niin kauheaa? Et voi kieltää sitä että Töölö on hyväosaisten asuinpaikka. Hyväosaiset osaavat myös käyttää julkisia palveluita parhaiten. Se on tietysti kiva heille noin yksityishenkilöinä mutta ei ole ilmiönä kiva.
Eliittiin kuulumisen pitäisi velvottaa enemmän kuin mitä se tänään tekee.

Don Carlos

Niin on Kivikko ja Kontulakin suljettu tuon ajan ja asukasmäärä on varmasti isompi kuin Töölössä.

Näitä asioita ei kaupunginjohtaja päätä, vaan ne kuuluvat terveyslautakunnalle.

Tuula Saskia

Totta kai kaupunginjohtajalle on sanomista asiaan. Terveyslautakunnan päätökset sitä paitsi ovat tarvittaessa alisteisia kaupunginhallitukselle- ja -valtuustolle. Lautakunta ei siis ole ylin päättäjä.

Mitkä terveysasemat ovat siis ko. aikana avoinna. Se kiinnostaa kovasti.

Ja kuten yllä jo kysyin, mitkä ovat kulloisetkin sulkemisperusteet?

Don Carlos

Alisteisia kaupunginhallitukselle? Nuorisolautakunta olisi voinut viime syksynä häätää romanit Kalasatamasta. Vihreä puheenjohtaja ei halunnut tehdä päätöstä vaan alisti sen kaupunginhallitukselle.

Miten kävi?

Asiassa ei ole vieläkään saatu päätöstä;=D

Kaupungin sivuilta on nuo asia ollut nähtävissä jo iät ja ajat, mitkä terveysasemat ovat suljettuna heinäkuun ja missä heitä palvellaan.

Töölössä on ainakin Mehiläinen lähellä ja ovesta pääsee sisään kävelemällä ja Mannerheimintiellä on ainakin Diacor ja Forumissa on Mehiläinen. Jos on varaa asua Töölössä on varaa mennä yksityisellekin lääkärille vaivoinensa.

Niin se on minunkin tehtävä, jos en saa akuuttiaikaa Kivikosta, vaikka olen työtön;=D

Se siitä valittamisesta!

Miksi terveyslautakunnan pitäisi alistaa päätöksensä kaupunginhallitukselle, joka on linjannut, miten asioissa toimitaan. Se olisi resurssien haaskausta, kuten tuo Kalasataman juttu osoittaa. Kukaan vaan ei siinäkään tapauksessa halunnut ottaa vastuuta, vaan nuorisolautakunta, jolla olisi ehdoton päätösvalta, yritti sälyttää sen muille. Emma Kari oli puheenjohtaja ja oli sitä mieltä, että romanit saavat majoittua kaupungin maalle, varastaa ja liata maisemia, jotka kuuluvat kaikille meille helsinkiläisille!

Tuula Saskia

Mitä pitäisi kysyä, jotta saisi vastauksen, johtaja Räty?

Pitäiskö erottua jollain hävyttömyydellä?

Vai musiikkivideolla, joita en osaa ladata?

Vaiko rukouksella?

Tämä on yksinkertainen kysymys, johon pomo Räty teidän sopisi vastata.

Olettepa tekin, nyt tulee se: h.........n ylimielinen.

Nuorikin valta vie väärään.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Jos oikein arvaan, ei Räty ole vielä "apulaispormestari" (itse asiassa nimitys pormestari olisi parempi ja yksi vertaisista sitten edelleen ylipormestari) vaan kh:n jäsen.

Mutta Töölön kysymys on sillä lailla polttava, että se tuo näkyviin suomalaisen kesä-sairaanhoiton polttavan pulman: koska työväkeä ei ole (vaje maassa kymmeniä, kohta satoja tuhansia) pitää tehdä niinkuin Savonrannalla 1970-luvulla.

Lappu ovella kertoi: "On vapapäivä. Liike suletu. Ei hepo hupata eikä raktor rupata".

Koulutettua sijaistyövoimaa toki olisi, jos sellaista koulutettaisiin ja jos koulutettavia olisi.
Suomessa heitä ei näemmä ole.

Tuula Saskia

Pomo Räty,

nollasitte kysymykset.

Eipä ihme: sinunkin pomosi Katainen nollasi näkemyksemme. Puhuin peruskokoomuslaisista enkä kiipijöistä.

Don Carlos

Onpa siinä nokkava ämmä, kun et ymmärrä päivänselviä asioita. Kun on pakko säästää, silloin säästetään. Toivottavasti uuden hallitukset leikkaukset sekä maksujen ja verojen korotukset kirpaisevat sinua toden teolla. Taidat elää toimeentulotuen varassa kun noin kireä olet.

Kaupunginvaltuusto on talousarviossaan päättänyt nämä ja lautakunnat toteuttavat sen päätökset. Kaupunginjohtajilla ja yksiköidenkään johtajilla ei ole sen jälkeen kovinkaan paljon liikkumisvaraa yleisellä tasolla.

Tuula Saskia

En sentään, mutta eläke ei ole iso.

Ihan tiedoksesi: olen ollut leipätyössä yli 40 vuotta.

Minulle kelpaisi nyt jokin tukitoimi.Ei ole tarjottu.

Vaikka asumistuki.

Jos jättäisit suunsoiton.

Don Carlos

Onneksi työministeri ja valtiovarainministeri on tällä kertaa demareita, niin silloin ei tarvitse enää haukkua enää muita puolueita;=D

Kun kansa on jonkin kokoonpanon valinnut valtaan, sitä on kaikkien kunnioitettava. Muuten se on demokratian halventamista!

Tuula Saskia

No niin, tuolla yllä ilmeisen nuori kirjoittaja koki tarpeelliseksi kytkeä töölöläisten terveysaseman kalasataman romaaneihin.

Tämä Kasper Konttinen kertookin minulle nyt, että häntä ei kiinnosta pätkääkään helsinkiläinen vanhus. Mutta romanit ovat sydäntä lähellä.

Et hyvä ihminen sattunut havaitsemaan, mitä romanien tukija on kirjoittanut: hän sanoo: häätäkää kerjäläiset. Hän myös perustelee.

Ystävällisesti: lue ennenkuin kirjoitat.

Don Carlos

Tämä keskustelu alkoi puurosta ja meni sitten töölölöisen rikkaan rouvan valitukseen terveysaseman sulkemisiin. Näin on tapahtunut joka kesä.

Mitä tulee Kalasatamaan, miksei Emma Kari nuorisolautakunnan puheenjohtaja tehnyt viime syyskuussa häätöpäätöstä itsenäisesti?

Nyt kun julkiset paineet ovat olleet niin kovat, Vapaa Katto ry:n vuokrasopimus vietiin kaupunginhallituksen toimesta oikeuteen häätöpäätöksen aikaansaamiseksi.

Minä ymmärrän vanhuksia, olihan äitini kuollessaan 94-vuotias, ja hän sai aina tarpeellisen kunnallisen hoidon viimeiseen saakka ja viimeisen päälle. Liekö siihen sitten syynä ollut se että yksi sisaristani on diakonissa ja toinen sairaanhoitaja.

Turhanpäiväisiä valittajia en ymmärrä.

"Talo elää tavallaan, vieras käypi ajallaan."

Don Carlos

Kun kohta jään eläkkeelle yli 40 vuoden työrupeaman jälkeen, aloitin puotipuksuna 15 vuotiaana, eläkkeeni on noin 1.700 euroa.

Kai sillä jotenkin tulee toimeen, kun kerää sieniä, marjoja ja pulloja. En tarvitse mitään tukia.

Kun kuukausi sitten kävin labrassa, kaikki arvot olivat kunnossa, siis yhtään tähteä ollut minkään arvon kohdalla. Verenpainekin on 120/70, kun ei tarvitse kiukutella kenellekään, edes kissoille;=D

Toimituksen poiminnat