Laura Räty Lääkäri, äiti, sosiaali- ja terveysministeri

Kaikki blogit puheenaiheesta Kausityö

Välttämätön, mutta ei ongelmaton kausityö

Hallitus on säätämässä lakia, jolla säädellään EU:n ja Euroopan talousalueen ETA:n ulkopuolisten maiden kansalaisten tuloa kausityöntekijäksi Suomeen. Kausityöntekijällä tarkoitetaan työntekijää, jonka työsuhde kestää alle kolme kuukautta.

Tällä hetkellä EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisten työlupa-asioista säädetään ulkomaalaislaissa. Ulkomaalaislain mukaan alle kolmen kuukauden työhön tuleva ei tarvitse oleskelulupaa voidakseen tehdä töitä. Kausityöntekijöistä onkin tullut välttämätön osa maatalouden työvoimaa.

Työttömät tilapäisesti Lappiin. Siellä on töitä!

Suomessa on paljon työttömiä. Suomessa on myös paljon töitä. Työpaikat ja työnhakijat eivät aina kohtaa. Talvi on taas tulossa ja Lappiin haetaan kausityöntekijöitä. Koska riittävän osaavia ja työhalukkaita tekijöitä asumaan tilapäismajoituksessa ei Suomesta löydy on katseita käännetty ulkomaille (kuva).

Sitä vaan mietin, että kuinka aktiivisesti Lapin työpaikkoja on markkinoitu vaikkapa pääkaupunkiseudun työttömille osaajille. Kaikissa hommissa joihin tekijöitä haetaan ei tarvitse olla edes kovin kummoinen osaaja. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä