Laura Räty Lääkäri, äiti, sosiaali- ja terveysministeri

Kaikki blogit puheenaiheesta Pirkanmaa

Maaseudun tuhotalkoot ideologian vuoksi.

Vasemmalla ja vihertäväistössä, on kaavailtu puun käytön huomattavia rajoituksia. Tutkaillaanpa sitä hieman ehdotusten valossa. 

 

Suomen metsien vuotuinen kasvu on hieman yli 100 milj.m3, puustoa kaadetaan laskentatavasta riippuen 60-80 milj.m3 vuosittain.

 

Paperi ja mekaaninen metsäteollisuus työllistävät suoraan 42000 henkilöä,  tämän lisäksi korjuu, kuljetus, kaupallinen, jatkojalostus, huonekalu ja erikoistuoteteollisuus työllistävät yhteensä kymmeniä tuhansia henkilöitä kerrannaisvaikutuksina

 

Ilmastonmuutos a.k.a ilmaston"lämpeneminen" ja ilmastohysteria!

Kansa on mennyt Suomessa ja muualla maailmassa ilmastohysteriaan. Rahaeliitti ja päättäjät sen sijaan ovat keksineet aiheesta uuden rahasammon. En väitä etteikö ilmasto muuttuisi, tottakai ilmasto muuttuu. Meidän tekemisemme varsinkin Suomen maaperällä ei lopeta ilmaston muuttumista. Ihminen kuvittelee itsestään liikoja, kun luulee voivansa horjuttaa merkittävästi luonnon omaa kulkua ja muuttumista.

Saa tehdä!

Valtio, kunta ja muut julkiset organisaatiot on luotu alkujaan vain yhtä tarkoitusta varten: mahdollistaa tekeminen ja toteuttaminen, yksin ja yhdessä. Tämä perusajatus on päässyt osin unohtumaan, kun hyvinvointivaltio on lähtenyt holhoamaan ihmistä ja sitä kautta estänyt touhuamista. Lupaprosessit ovat monimutkaisia ja tarkastava viranomainen onnistuu löytäessään virheen. Toimeliaisuus ja ihmisten aktiivisuus kärsivät.

Sote-uudistus on monelle pelottavaa - paitsi asiakkaalle

Sote-uudistusta on viime kuukausina haluttu lähinnä haukkua. Monet uudistuksen vastustajat eivät enää tunnu muistavan, miksi uudistukseen lähdettiin. Uudistus on kuulemma monimutkaisuuden huippu, hoito pirstaloituu, päivystys kaatuu alta aikayksikön ja verorahat valuvat kansainvälisiin veroparatiiseihin.

Kuntalaisten hyvinvointi oltava avainasemassa.

Kuntalaisten hyvinvointi on turvattava myös päivystysuudistuksen myötä. Sosiaalipäivystyksen ja terveydenhuollon yhteistyön vahvistamiselta voidaan odottaa paljon. Kunnallinen laillaturvattu sosiaalihuolto saattaa olla ensimmäisenä tulilinjalla puhuttaessa Sosiaalihuollon palvelujärjestelmän uudistuksesta. Siirryttäessä SOTE:n mukana palvelujärjestelmän uudistuksessa eteenpäin muuttuu moni asia niin, että kunnalliset palvelut vähenevät tai katoavat kokoaan ja näiden tilalle tulee yksityisiä palveluntarjoajia. Paine palveluiden tarpeellisuuden osoittamiseen tulee olemaan silmiinpistävä.

Hämeenkatu, Tampere

Hämeenkatu aiotaan muuttaa henkilöautottomaksi. Tämä on hyvä uutinen. Hyväksi uutisen tekee muutama seikka. Ensinnäkin – Hämeenkadun muuttaminen henkilöautottomaksi lisää kivijalkaliikkeiden mahdollisuuksia koko Hämeenkadun mitalta. Tämä olisi hyvä tilaisuus luoda uusia yrityksiä, jotka toimisivat Hämeenkadun alueella ja poikkikaduilla ahkerammin kuin mihin ollaan aikaisemmin totuttu. Yrittäjiä Hämeenkadulle ja Hämeenkadun poikkikaduilla on varmasti tulossa, mutta se – minkälaisia nämä yrittäjät ovat  –  on eri asia.

Puolueiden kannatus vaihtelee eri ikäryhmissä voimakkaasti

Säännöllisin väliajoin julkaistaan gallupkyselyjä puolueiden kannatuksista. Ne ovat kaikkien tiedossa ja siksi oli mielenkiintoista lukea Taloustutkimuksen Aamulehdelle tekemästä alueellisestä kyselystä, jonka osalta julkistettiin tietoja myös iän ja sukupuolen vaikutuksesta. Tulokset ovat yllättäviä, sillä ikä ja sukupuoli vaikuttavat hyvin paljon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä